RMIT Student Hub

Melbourne

 

Year: 2017
Designer: Hinge Architects

Koskela furniture:

  • Ping pong table

  • Nurkka sofa

  • Quadrant Soft sofa

  • PBS table and coffee table

  • Custom Retreat

Photographer: Jeremy Wright

HINGE_RMIT Student Zone_External_Entry_Large.jpg
HINGE_RMIT Student Zone_Internal_Blue Quadrant Three Quarter_Large.jpg
HINGE_RMIT Student Zone_Internal_Red Quadrant_Large.jpg
HINGE_RMIT Student Zone_Internal_Kitchenette_Large.jpg
HINGE_RMIT Student Zone_Internal_The Cave_Large.jpg
HINGE_RMIT Student Zone_Internal_The Pit_Large.jpg

Hinge Architects designed the adaptation and reactivation of two abutting warehouse shells as a flexible facility for students.

The project adopted a deliberate spatial strategy of ‘colour coding’: spotlights and fragments of colour were thrown against the floor, walls and ceiling to subdivide the large open plan.

Koskela supplied furniture that is robust yet flexible, which enables students to adapt the space as they wish.